Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΥΘΩΝΙΑΣ ΣΥΝΑΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

"ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΥΘΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ "ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΡΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΩ"

Το περασμένο Σάββατο το Φουρφούρι παρευρέθηκε στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη Αγρινίου μαζί με τη συγγραφέα και φίλη Αριάδνη Δάντε. Μια πρωτότυπη δράση διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στόχος της δράσης αυτής ήταν η εισαγωγή των παιδιών στην αντικειμενοστρέφεια και τις δομές δεδομένων στον προγραμματισμό, ψάχνοντας πολύ απλά να βρουν που χάθηκε ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού κυδώνι.


 Η συγγραφέας όχι μόνο έδωσε έξυπνα τα στοιχεία για ν΄ανακαλύψουν τα παιδιά το κρυμμένο βάζο με το γλυκό αλλά ενέπλεξε στη διαδικασία και τους γονείς που βοήθησαν και παρότρυναν τα παιδιά τους να σκεφτούν και να συλλέξουν όλα τα στοιχεία για να λυθεί το μυστήριο.
Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση τα στοιχεία ξεπηδούσαν ένα ένα μέσα από τα στιχάκια έμμετρου λόγου, που η ίδια η συγγραφέας δημιούργησε και η περιέργεια των παιδιών είχε φτάσει στα ύψη.
Που να ήταν άραγε κρυμμένο το βάζο με το γλυκό κυδώνι; Που μας οδήγησαν τα στοιχεία;
Οι μικροί φίλοι όχι μόνο κατάφεραν να ερμηνεύσουν όλα τα στοιχεία που τους δόθηκαν,αλλά και να λύσουν το γρίφο και ν΄ανακαλύψουν το βάζο με το γλυκό. Η συγγραφέας τους υποσχέθηκε την επόμενη φορά που θα συναντηθούν θα φάνε όλοι μαζί αυτό το βάζο με το γλυκό.



Μετά το τέλος της δράσης η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και φωτογραφήθηκε μαζί τους και μαζί μας και απάντησε σε ερωτήσεις των γονέων σχετικά με το διαδίκτυο, την σχέση που πρέπει να έχει το παιδί στις μικρές ηλικίες με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και πως επηρεάζεται ο ποιοτικός χρόνος του παιδιού με το γονέα με την πολύωρη ενασχόληση των παιδιών στους τους υπολογιστές.






















Μετά από την όμορφη αυτή δράση η Αριάδνη  Δάντε βρέθηκε στο Φουρφούρι  μας για να πραγματοποιήσει με τους μικρούς της μαθητές το μηνιαίο της εργαστήρι Πυθωνίας.Οι μαθητές της την υποδέχθηκαν με αγάπη όπως πάντα και πέρασαν μαζί της μια δημιουργική ώρα μπαίνοντας για πρώτη φορά στο δεύτερο βιβίο της σειράς της Πυθωνίας με τίτλο "Ψάχνοντας στην παραλία"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου