Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ART & CRAFT)

"ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ, ΕΝΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"

Τα τρία μικρά γουρουνάκια βγήκανε σεργιάνι, ήρθαν στο Φουρφούρι και καταπιάστηκαν αμέσως με τις δουλειές τους.Τα δικά μας τα παιδάκια ζωγράφισαν τις εικόνες μα παρατήρησαν πως ήταν μπερδεμένες...Δέν έγιναν μ΄αυτή τη σειρά τα γεγονότα...Άραγε θα καταφέρουν να τα βάλουν σε σειρά;

Αφού ζωγραφίστηκαν όλες οι σκηνές της ιστορίας τα παιδιά έκοψαν όλες τις εικόνες και τις άπλωσαν στο τραπέζι. Στόχος μας να μάθουν τα παιδιά να τοποθετούν τα γεγονότα με τη σωστή χρονική ακολουθία.Άρχισαν να αφηγούνται το παραμύθι και μια μια οι εικόνες έμπαιναν στη σειρά τους, ώσπου όλα τα παιδιά κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δραστηριότητα με επιτυχία.




 Επόμενός τους στόχος να φτιάξουν όλες τις εικόνες του παραμυθιού σαν κανονικό βιβλίο, και έτσι έκαναν. Πάνω σε φύλλα τσόχας κόλλησαν με τη σειρά τις εικόνες της ιστορίας και λίγη ώρα μετά κατάφεραν να φτιάξουν το δικό τους βιβλίο...















Πως μπορούν αυτές οι καρδούλες να γίνουν λουλούδι; Αυτό ρώτησαν τα παιδιά και άρχισαν να επεξεργάζονται τα υλικά που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι.....Καλαμάκια πράσινα και πολύχρωμες καρδούλες ήταν τα υλικά μας και οι εργασίες για την κατασκευή άρχισαν αμέσως.





 Με προσεκτικές κινήσεις οι μικροί καλλιτέχνες άρχισαν να συναρμολογούν το δικό τους ανοιξιάτικο λουλούδι.Ένα ένα τα πέταλα έμπαιναν στη σωστή θέση, ώσπου το λουλούδι να ολοκληρωθεί. Τα λουλούδια άρεσαν πολύ στα παιδιά και μας ζήτησαν μέσα στην Άνοιξη να φτιάξουμε πολλά ακόμη.

















Ένα διαφορετικό πάζλ περίμενε τα παιδιά μας, καθώς η Άνοιξη μπήκε για τα καλά....
Ένα ανοιξιάτικο πάζλ αρίθμησης που τα παιδιά έπρεπε να φτιάξουν,αφού θα μετρούσαν με σειρά τους αριθμούς.
Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι σχηματίστηκαν μέσα σ΄ένα κήπο με λουλούδια. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να κολλάνε το πάζλ τους σε σκληρό χαρτόνι, φτιάχνοντας ένα καδράκι για το δωμάτιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου