Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η ΔΡΑΣΗ "ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ" ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΥΘΩΝΙΑΣ

"ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ" ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"

 Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου ήταν πολύ ξεχωριστό για το Φουρφούρι. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας μια πρωτότυπη δράση, που τελικά το αποτέλεσμά της μας δικαίωσε απόλυτα. Ήταν λίγο πριν τις 14 Φλεβάρη που ανακαλύψαμε τυχαία την Παγκόσμια Ημέρα ¨Δώσε ένα βιβλίο¨ και σκεφτήκαμε πως θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να προκύψει κάτι όμορφο. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και η ανταπόκριση που δεχτήκαμε ήταν κάτι παραπάνω από άμεση. Με τη βοήθεια της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε και τις υπεύθυνες του Κδαπ Μεα του Δήμου Αγρινίου η δράση οργανώθηκε και η συμμετοχή τόσο των ιδιωτών όσο και του Παιδικού Σταθμού "Ο Κόσμος του Ντίσνευ" και του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω απο 200 βιβλία συγκεντρώθηκαν και δωρίστηκαν στα παιδιά του Κδαπ Μεα.

 
 Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Φουρφούρι συναντήθηκαν οι υπεύθυνες του Κδαπ μαζί μας, με τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, τα παιδιά του εργαστηρίου Πυθωνίας και όλους όσους υποστήριξαν τη δράση και σε θερμό κλίμα παρέλαβαν τα βιβλία που είχαμε συγκεντρώσει.
Οι υπεύθυνες του Κδαπ μας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζονταν για τις ανάγκες τους.



 Τα παιδιά του εργαστηρίου Πυθωνίας βοήθησαν στο πακετάρισμα των βιβλίων και έστειλαν την αγάπη τους σε όλα τα παιδάκια του Κδαπ.
 Μετά το τέλος της εκδήλωσης παράδοσης των βιβλίων τα παιδιά κατά το πρόγραμμά τους κάνανε το εργαστήρι τους με την αγαπημένη τους Αριάδνη Δάντε.


Μια γενική επανάληψη του πρώτου βιβλίου της Πυθωνίας ήταν στο πρόγραμμα. Με οδηγό την Αριάδνη οι αριθμοί, οι συμβολοσειρές, οι λογικές απαντήσεις και όλοι οι ήρωες της Πυθωνίας συγκεντρώθηκαν πάνω στο τραπέζι και η επανάληψη πήρε σάρκα και οστά...


 Στο τέλος τα παιδιά έκαναν το καθιερωμένο φύλλο εργασίας τους και τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι της Πυθωνίας, όπου το γνώριζαν ήδη πολύ καλά. Η αγαπημένη τους δασκάλα τους υποσχέθηκε πως την επόμενη φορά θα δραματοποιήσουν την Πυθωνία, φορώντας τις στολές των ηρώων που θα τους φέρει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου