Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (DRAMA THERAPY)

"ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ VIVALDI ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ "ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ" ΚΑΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΚΟΥΤΣΟ"

Το εργαστήρι της δημιουργικής έκφρασης ξεκίνησε και οι μικροί μας φίλοι έλαβαν θέσεις για το πρώτο κομμάτι της απασχόλησής μας.Το σημερινό μας θέμα αγαπημένο.Μουσικοκινητικές ασκήσεις με αγαπημένα ακούσματα για εμας. Οι 4 εποχές του Vivaldi είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.




Τα ματάκια έκλεισαν για να συγκεντρωθούμε και ν΄αφήσουμε τη μουσική να ανοίξει την καρδιά και το μυαλό μας.Πρώτη εποχή που ακούσαμε, το φθινόπωρο....


Μια γλυκιά μελαγχολία μας άφησε η μελωδία αυτή.Θέλαμε για λίγο να γίνουμε δεντράκια και εμείς και να ρίξουμε τα φύλλα απο τα κλαδιά μας.Θέλαμε να παρασυρθούμε στο δροσερό θρόισμα του φθινοπωρινού αέρα.
Αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και σκεφτήκαμε φθινοπωρινά τοπία, φθινοπωρινούς ήχους και ότι άλλο βάλει ο νους.
Τα χέρια μας μεταμορφώθηκαν σε κλαδιά, γεμάτα με κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί και καφέ φύλλα. Ο δυνατός αέρας μας κούνησε τα κλαδιά και τα φύλλα μας βρέθηκαν στο έφαδος....
Τα βοηθήσαμε και εμείς βέβαια με τις κινήσεις μας!




Η επόμενη εποχή που ακούσαμε ήταν ο χειμώνας.Εντυπωσιακό το άκουσμα και τα παιδιά απόλυτα ενθουσιασμένα έγιναν σύννεφα του ουρανού και σκόρπισαν απλόχερα τις νυφάδες του χιονιού στα ψηλά βουνά.Το κρύο τρομερό και το τοπίο που δημιουργήσαμε νοερά κατάλευκο σα νύφη....





Η άνοιξη έφτασε και ξυπνήσαμε απο τη χειμερία νάρκη. Τα κλαδάκια των δέντρων μας ζωήρεψαν και τεντώθηκαν για να μεγαλώσουν. Τα λουλουδάκια άρχισαν ν΄ανθίζουν και η διάθεσή μας έφτιαξε πολύ...Πόσο μας άρεσε η άνοιξη!!!!!
Το ίδιο συνέβη και με το καλοκαίρι. Θάλασσα, κολύμπι, ψάρια, παγωτά ήρθαν στο μυαλό μας και αναπολήσαμε τις όμορφες στιγμές του καλοκαιριού που μόλις έφυγε.




 Το επόμενο κομμάτι μας ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού "Το αστέρι της φιλίας" της Γιολάντας Τσορώνη.
Άκρως φθινοπωρινό και με μήνυμα υπέροχο....
Τα παιδιά το λάτρεψαν και θέλησαν να γίνουν οι ίδιοι ήρωες του παραμυθιού.
Ο καθένας διάλεξε το ρόλο που του άρεσε και  δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες. Το αρκουδάκι, ο σκαντζόχοιρος, το ποντικάκι πήραν σάρκα και οστά μέσα απο τα ταλαντούχα μας παιδάκια.
 Η ιστορία τους συγκίνησε πολύ και νιώσανε ποιό είναι το πραγματικό νόημα της φιλίας.Όπως και στο βιβλίο, έτσι και εμείς κλείσαμε την όμορφη δραματοποίηση με μια μεγάλη αγκαλιά, σαν τα ζωάκια που παίξαμε στους ρόλους μας.
 Μας άξιζε μια επιβράβευση μετά απο τα τόσα ωραία πράγματα που κάναμε και έτσι στήσαμε το δικό μας παιχνίδι.Το ονομάσαμε φθινοπωρινό κουτσό....
Στην άκρη της μοκέτας μας περίμεναν δύο φθινοπωρινά φύλλα.Όποιος θα έπιανε πρώτος το φύλλο του θα ήταν ο νικητής.Φυσικά πηγαίνοντας μέχρι εκεί με βήματα κουτσό.




Γελάσαμε, παραπατήσαμε, νικήσαμε, χάσαμε μα εντέλει το αποτέλεσμα ήταν ένα και μοναδικό....
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου