Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

"Νταήδες, εξυπνάκηδες, δήθεν φίλοι... και εσύ!"

"Τους ξέρεις δα αυτούς τους τύπους..
Οι νταήδες προσπαθούν να σε φοβίσουν.
Οι εξυπνάκηδες κάνουν σαρκαστικά σχόλια εις βάρος σου.
Οι δήθεν φίλοι σού γυρνούν ξαφνικά την πλάτη, χωρίς καμία εξήγηση.

Ίσως καταλήξεις να νιώθεις αποτυχημένος. Αλλά δεν είναι ανάγκη. Απλώς πρέπει να χτίσεις τις άμυνές σου, ώστε να μην μπορούν να σε επηρεάσουν οι νταήδες. Αυτό το βιβλίο θα σου δείξει τον τρόπο..."

Συγγραφέας: J. Alexander
Μετάφραση: Άρτεμις Αργύρη


Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Βιβλιοπρόταση

"Πριγκίπισσες
άγνωστες και ξεχασμένες"

"Υπάρχουν διάσημες πριγκίπισσες που έμειναν στην ιστορία, όπως η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη, όμως υπάρχουν κι άλλες πολλές που δεν είδαν ποτέ το φως της μέρας ή που τα ίχνη τους σβήστηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

  Σ' αυτές τις σελίδες ζωντανέψαμε τα πορτρέτα τους για να τις γνωρίσετε από κοντά. Καταγράψαμε τα μυστικά τους, τις προτιμήσεις τους, λεπτομέρειες αστείες ή τρομαχτικές, ιστορίες που θα σας ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς. Και όχι μόνο.

  Μαζί με τις πριγκίπισσες θ' ανακαλύψετε κι όλα τα άλλα που συνοδεύουν τη ζωή τους. Βότσαλα, ομπρέλες και φιλιά. Κήπους, πριγκίπες, μαύρες πεταλούδες, χάρτες και μυστήρια.
Κι αγάπη, πολλή αγάπη, όπως πάντα."

Συγγραφέας: Φιλίπ Λεσερμέιερ, Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
Απόδοση: Μελίνα Καρακώστα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Ο ΛΑΛΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

" <<Πρώτη φορά σχολείο; Αποκλείεται!>>
Ο Λαλού, το μικρό ρακούν, κατάφερνε με χίλιες πονηριές να μην αποχωρίζεται το σπίτι, τα παιχνίδια και τη μαμά του. Πως όμως ήταν να είναι το μοναδικό ζωάκι που δεν πήγαινε σχολείο; Ο χρόνος περνούσε όλο και πιο δύσκολα χωρίς φίλους, χωρίς παρέα. Αφήστε που όλα τα ζωάκια μάθαιναν τόσα καινούργια πράγματα εκεί, και ο Λαλού δεν μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια τους. Τι λέτε, τελικά θα αποφασίσει ο Λαλού να πάει σχολείο;"


Συγγραφέας: Σγουρή Β. Γεωργιάδη
Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Ζαφείρη
Εκδόσεις: ΔιάπλασηΤετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

"ΣΙΡΑΝΟ
Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη"

"Ο Σιρανό έχει μεγάλη μύτη.
Ο Σιρανό είναι ερωτευμένος με την ξαδέρφη του τη Ρωξάνη.Αλλά δεν τολμάει να της το πει. Ευτυχώς, ο Σιρανό είναι ποιητής. Ένας μοναδικός ποιητής. Ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη.

Οι περιπέτειες του Σιρανό, του κλασικού ήρωα απο το έργο του Εντμόν Ροστάν. Μια ιστορία για την ομορφιά της ψυχής που μπορεί να νικήσει κάθε εξωτερική ατέλεια. Ένα ταξίδι σ΄έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ευαισθησία."

Συγγραφέας: Ταϊ - Μάρκ Λε Ταν (διασκευή)
Εικονογράφηση: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

ΤΑ 10 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ, "1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο" Εκδόσεις Μεταίχμιο

Βιβλιοπρόταση

"Η μαύρη πεταλούδα" 

"Όταν στον τόπο της πέφτει ξηρασία, η μικρή μαύρη πεταλούδα μεταναστεύει σ' ένα λιβάδι γεμάτο πολύχρωμες πεταλούδες. Μακριά από τους δικούς της, σ' ένα νέο περιβάλλον, η μαύρη πεταλούδα προσπαθεί να επιβιώσει. Κάποιοι θα την αντιμετωπίσουν με καχυποψία, ενώ κάποιοι άλλοι θα την αγκαλιάσουν με αγάπη. Κι όταν η ξηρασία χτυπήσει και αυτό το λιβάδι, ίσως η μικρή μαύρη πεταλούδα να είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τις άλλες πεταλούδες να αντιμετωπίσουν τη συμφορά."

Συγγραφέας: Έρη Ρίτσου
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις: Κέδρος