Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ"


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι μικροί μας αναγνώστες διψάνε ν ακούσουν τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες.Έτσι λοιπόν στην καθιερωμένη συνάντηση της Τρίτης διαβάσαμε το βιβλίο "Ο Τέταρτος μάγος"
Λίγα λόγια για το βιβλίο πρώτα.....


<<Το λαμπρό άστρο στο σκοτεινό ουρανό έφερε σπουδαία νέα: ένας νέος βασιλιάς γεννήθηκε! Τέσσερις μάγοι, τέσσερις σοφοί αστρονόμοι ξεκινούν αμέσως να πάνε να τον προσκυνήσουν. Αλλά τι δώρο να προσφέρουν; Οι τρείς απ΄αυτούς διαλέγουν ακριβά και ταιριαστά δώρα. Μόνο ο τέταρτος δυσκολεύεται να βρεί κάτι, να το χαρίσει στον νεογέννητο βασιλιά.
Αυτή η όμορφη ιστορία μας θυμίζει πως η γιορτή των Χριστουγέννων κρύβει μέσα της σπουδαία και πολύτιμα πράγματα, που δεν αγοράζονται με τα χρήματα.>>

Συγγραφέας: Mary Joslin
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Με αφορμή το βιβλίο που διαβάσαμε, δημιουργήσαμε το δικό μας αστέρι της Βηθλεέμ και νιώσαμε για λίγο πως ήμασταν και εμείς μάγοι εκείνο το άγιο και ευλογημένο βράδυ που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός.
Μετά το τέλος της καλλιτεχνικής μας κατασκευής προέκυψε συζήτηση ανάμεσα στους μικρούς αναγνώστες με το εξής ερώτημα: "αν ήσουν εσύ μάγος τι δώρο θα έκανες στο Χριστούλη;"
Οι απαντήσεις τους ήταν γλυκές, τρυφερές και γεμάτες αγάπη....

*Οι δραστηριότητες προέκυψαν απο τις ιδέες των παιδιών!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου